Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Ολυμπιακοί αγώνες Πεκίνο (2008)

Οι κινέζοι εντυπωσίασαν...

Οι 29οι Ολυμπιακοί αγώνες άρχισαν με μία εντυπωσιακή τελετή!
Πλήρες φωτογραφικό υλικό έναρξης: κάντε κλικ εδώ
Κράτησαν από το 2004 όλα τα στοιχεία αλλά έπαιξαν το χαρτί της τεχνολογίας. Το υγρό στοιχείο για να δείξουν το θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

Ο Ερμής του 2004 έγινε ένα κοριτσάκι που ίπταται το 2008 και στο τέλος εμφανίστηκε ένας αστροναύτης ... σε μία πανδαισία χρωμάτων με τη συμμετοχή του κοινού, κάτι που είχε διδάξει η Αθήνα του 2004...
Θυμηθείτε τον έναστρο ουρανό με τα φωτάκια που ανέμιζαν οι θεατές όταν έκαναν σήμα ομάδες εθελοντών στις κερκίδες...

Πάνω από το χαλί με τους εθελοντές να φορούν φωταγωγημένες με led στολές που άλλαζαν χρώμα από μπλε σε κίτρινο και πράσινο στο τέλος εμφανίστηκε μια 14 tn σφαίρα, πάνω στην οποία έτρεχαν εθελοντές κάθετα κρεμασμένοι σε εννέα δακτυλίους, με επιδείξεις, οι οποίες θύμιζαν σε πολύ απλοποιημένη μορφή τον άνθρωπο που πατούσε γύρω από τον εναέριο και περιστρεφόμενο κύβο το 2004. Μόνο που χρησιμοποιήθηκε πολύ η τεχνολογία και η μαζική συμμετοχή και χάθηκε η ουμανιστική διάσταση του 2004. Ισοπεδωτικοί και εκθαμβωτικοί ωστόσο οι εθελοντές, οι οποίοι δούλεψαν 8 μήνες σε αντίθεση με τις 20 μέρες του 2004. (Ετοιμαστείτε για ρούχα με λαμπιόνια κατευθείαν από τα εργοστάσια της Κίνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: